Έκκληση της αυτοδιοίκησης του Αφρίν στη διεθνή κοινότητα να σταματήσει η Τουρκία το έγκλημα



Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν την πόλη Αφρίν, της Συρίας(φωτό από Комсомольская правда)


Μάρτιος 17, 2018. 21:41


Η αυτοδιοίκηση της συριακής πόλης Αφρίν, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει την Τουρκία να σταματήσει τον βομβαρδισμό της πόλης, δήλωσαν οι αρχές της πόλης, όπως σημειώνει το Ria Novosti.



“Τις δύο τελευταίες ημέρες το πυροβολικό και οι αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτώσει δεκάδες αμάχους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Στα νοσοκομεία  έχουν μεταφερθεί  εκατοντάδες τραυματίες. Ο Τουρκικός Στρατός και οι συν αυτώ συμμορίες των ισλαμιστών έχουν προβεί σε έναν απάνθρωπο αποκλεισμό της πόλης. Καλούμε όλες τις διεθνείς οργανώσεις και ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα να βοηθήσουν εκφράζοντας με τη φωνή τους και με αποφασιστικότητα να καταδικάσουν και να σταματήσουν αυτό το έγκλημα», αναφέρει η δήλωση.


Επιπλέον, οι αρχές του Αφρίν, κάνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα να παρέμβει στην κατάσταση των προσφύγων στην περιοχή Σάχμπα, βορειο-ανατολικά του Χαλεπίου και να «ανταποκριθεί  στο κάλεσμα της ανθρώπινης συνείδησης και να σώσουν τις ζωές δεκάδων χιλιάδων εκτοπισμένων αμάχων».


«Χιλιάδες παιδιά, ηλικιωμένοι και τραυματίες βρίσκονται έξω από το χώρο χωρίς καταφύγιο, φαγητό ή νερό», αναφέρουν οι αρχές της πόλης.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και πυροβολικό άρχισαν μια ακόμη πιο έντονη επίθεση βομβαρδίζοντας το Αφρίν, καθώς προετοιμάζονται για την τελική επίθεση.


«Τα δεινά του πληθυσμού επιδεινώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, όταν ο τουρκικός στρατός απέκοψε το νερό  και τις πηγές ενέργειας της πόλης, βομβάρδισε  ιατρικά κέντρα… η κατάσταση είναι τραγική… επί του παρόντος,  η ανθρώπινη τραγωδία υπερβαίνει την ικανότητα των δημοτικών αρχών για την παροχή βοήθειας προς τον πληθυσμό», αναφέρει η δήλωση.


Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA,  ανέφερε 16 νεκρούς αμάχους από την αεροπορική επίθεση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο νοσοκομείο της πόλης Αφρίν με δεκάδες τραυματίες. Το νοσοκομείο υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές.


Το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας αρνήθηκε τις πληροφορίες αυτές.

 "Το Αφρίν καλεί την διεθνή κοινότητα να σταματήσει την Τουρκία"

(Στοιχεία από ria.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr