Ρωσία- Τουρκία: Ο Πούτιν στη θεμελίωση του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου


«Στην Άγκυρα ανακοινώθηκε για πιθανή επίσκεψη του Πούτιν στις 3 Απριλίου»


Μάρτιος 31, 2018. 20:14

Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να μεταβεί στην Άγκυρα στις 3 και 4 Απριλίου σε επίσημη επίσκεψη, για το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το γραφείο Τύπου της τουρκικής προεδρίας.



«Η έβδομος σύνοδος του Συμβουλίου Συνεργασίας, υπό την προεδρία του Πούτιν και του Ερντογάν, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου, όπου θα λάβουν μέρος και υπουργοί και από τις δύο πλευρές», ανακοινώθηκε.


Αναμένεται ότι την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί τελετή για την ίδρυση του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου, που θα κατασκευασθεί στη νότια ακτή της Τουρκίας  από τη Ρωσία.


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην Τουρκία, θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύνοδος κορυφής για τη Συρία, η οποία θα διεξαχθεί στις 4 Απριλίου.


Σε αυτήν θα παρευρεθούν  εκτός από τους προέδρους της Τουρκίας και της Ρωσίας και ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.


Το κύριο θέμα της διάσκεψης κορυφής θα είναι οι αρχές της συριακής διευθέτησης, που είχε προηγουμένως εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και υποστηρίχθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.


( Στοιχεία από interfax.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr