Νίμιτς: Υπάρχουν ακόμη δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν- είμαι αισιόδοξος



Μάρτιος 30, 2018. 21:38




«Η ολοήμερη συνεδρίαση ήταν παραγωγική, γεγονός που μας έκανε αισιόδοξους για το μέλλον. Παράλληλα με τη συνάντηση μας,  διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες εργάσθηκαν στις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, όπου σημειώθηκε πρόοδος.

Η σειρά των συναντήσεων θα συνεχισθεί στο μέλλον, έχουμε ανοίξει το δρόμο για εργασία και μπορώ να πω ότι – χωρίς να αποκαλύψω λεπτομέρειες- αντιμετωπίσαμε δύσκολα ζητήματα», δήλωσε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση στη Βιέννη των υπουργών Εξωτερικών των Σκοπίων και της Ελλάδας, Νίκολα Ντιμίτροφ και Νίκου Κοτζιά.


Σύμφωνα με τον Νίμιτς, εξακολουθούν να υπάρχουν δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

 «Αλλά, κατά τη γνώμη μου, λόγω του ότι συμμετέχω στη διαδικασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει ένα θετικό συναίσθημα. Οι δύο υπουργοί επικεντρώθηκαν στις μακροχρόνιες σχέσεις, στη σταθερότητα της περιοχής, στη σημασία των καλών διμερών σχέσεων και όλοι ελπίζουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με θετικό τρόπο», δήλωσε ο Νίμιτς.


Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ δήλωσε ότι συζήτησαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα για το σύνολο του πακέτου.
 

«Μπορώ να πω ότι κάναμε πρόοδο υπό όρους, πρόοδο υπό όρους, γιατί καθώς προχωρούμε, ερχόμαστε και στα δύσκολα ζητήματα και νομίζω  αυτό τόσο από την πλευρά μας, όσο και από την πλευρά τους, έχουμε πολλά να σκεφθούμε και να μετρήσουμε. Εργασθήκαμε στη λογική του τι είναι πιο σημαντικό για τη Δημοκρατίας της Ελλάδας , τι είναι πιο σημαντικό για τη Δημοκρατία της ‘Μακεδονίας’ και αν στο συμβιβασμό κινούμαστε για να καλύψουμε τα δύο πράγματα.
Ωστόσο δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όσο πιο ανοιχτά και πιο συγκεκριμένα κινούμαστε προς μια λύση, έτσι οι δυσκολίες εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο», δήλωσε ο Ντιμίτροφ.




( Στοιχεία από vecer.mk, makfax.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr