Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας επισκέφθηκε το σκάφος «Μπουτρίντι» στη Σμύρνη




Μάρτιος 28, 2018. 18:51

Σήμερα, αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης,  την επίσκεψη – αστραπή,  που πραγματοποίησε, προχθές,  η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα,  στο λιμάνι της Σμύρνης, στην Τουρκία, για να παραστεί σε εκδήλωση του  πληρώματος  του αλβανικού σκάφους «Butrinti».



Το αλβανικό πλοίο το οποίο έχει πλήρωμα 21 ανδρών συμμετέχει, όπως σημειώνεται,  στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο  από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.


Η Όλτα Τζάσκα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Σμύρνη επισκέφθηκε τον αναπληρωτή Διοικητή του Αντισταθμιστή του ΝΑΤΟ, αντισυνταγματάρχη Πάολο Ρουγκιέρο και τον αναπληρωτή αρχηγό του Επιτελείου των Επιχειρήσεων της Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, αντιναύαρχο Γενς Νεμέγερ.

https://www.echedoros-a.gr/2018/03/blog-post_466.html

Ο ρόλος του αλβανικού σκάφους «Μπουτρίντι» σε αυτήν την επιχείρηση είναι να διεξάγει αναγνώριση, παρακολούθηση και επιτήρηση των παράνομων διελεύσεων του θαλάσσιου χώρου σε συνεργασία με τις ελληνικές ναυτικές αρχές, την Τουρκία και την αποστολή της ΕΕ ‘Frontex’.


Η επίσκεψη της υπουργού Άμυνας της Αλβανίας στη Σμύρνη είχε αναγγελθεί από τον πρέσβη της Τουρκίας στα Τίρανα, πριν από τρεις ημέρες.



(Στοιχεία από gazetatema.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr