Σκόπια: Διαμαρτυρία Αλβανών- τοποθέτησαν την αλβανική σημαία στο κυβερνητικό κτήριο



Μάρτιος 21, 2018. 17:58

 Πλήθος οργισμένων Αλβανών, από την απόφαση του δικαστηρίου των Σκοπίων, για το θάνατο ενός μικρού Αλβανού, του Αλμίρ, που σκοτώθηκε  από πολίτη σλαβικής καταγωγής με αυτοκίνητο,  συγκεντρώθηκε έξω από το κτήριο της Κυβέρνησης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Γενικού Εισαγγελέα, Λιούμπομιρ Γιοβέσκι.  



Ο εισαγγελέας κατηγόρησε τον Μπόμπαν Ίλιτς για το θάνατο στις 25 Ιουνίου του 2016 του τετράχρονου Αλμίρ Αλίου.
Το περιστατικό έγινε μετά από μια έντονη διαφωνία με τον πατέρα του αγοριού στο Κέντρο υγείας του Κουμάνοβο. Για το  ίδιο περιστατικό κατηγορήθηκαν ακόμη τρία άτομα, ο πατέρας του παιδιού Σεντάτ Αλίου , ο Σάμι Ντεμίρι και Αμπντούλ Αλίου δια διάπραξη εγκληματικής πράξης βίας.


Τα σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, επισημαίνουν ότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις δεν συνδέονται με την συνύπαρξη, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, εξαιτίας της διαμαρτυρίας κατά του Μπόμπαν Ίλιτς που από την κατηγορία του φόνου, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή για σοβαρό κυκλοφοριακό αδίκημα.


Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με την εικόνα που Γενικού Εισαγγελέα που τον είχαν διαγράψει με κόκκινες γραμμές και είχαν βάψει μια βούλα κόκκινη στο μέτωπό του, που σύμφωνα με το δημοσίευμα αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια του εισαγγελέα.


Στο τέλος της διαμαρτυρίας, διαδηλωτής ανέβηκε στην περίφραξη του κυβερνητικού κτηρίου και κρέμασε την αλβανική σημαία.


Η αστυνομία δεν επενέβη σε όλη αυτή τη διαδικασία.


https://www.facebook.com/aktivistet.al/videos/1843906035684297/

Διαμαρτυρίες επίσης έγιναν και στα Τίρανα, για το ίδιο θέμα από διάφορους συλλόγους που συμπαραστάθηκαν στους Αλβανούς των Σκοπίων.

Το ανησυχητικό είναι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ότι ένα κοινωνικό θέμα μετατράπηκε αμέσως σε πολιτικό και διεθνικό, στο πολυεθνικό κράτος των Σκοπίων.

(Στοιχεία από infomax.mk, a1on.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr