Σκόπια: Ματαίωση γυρισμάτων του κινηματογραφικού έργου «Αλέξανδρος»



Μάρτιος 23, 2018. 19:17

Σκόπια.

Ο τελευταίος κρίκος μιας προσπάθειας να αναστηθεί ο μύθος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η ταινία που επρόκειτο να απεικονίσει την ιστορία του τεραστίου μεγέθους πολεμιστή, με τίτλο «Αλέξανδρος», έσπασε μετά από την  καταγγελία της σύμβασης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κινηματογράφου.



Αυτό το κινηματογραφικό έργο, αποτελεί μέρος πολλών παρόμοιων έργων που προετοιμάζονταν από την Υπηρεσία Κινηματογράφου, ως μια τάση απεικόνισης κάποιων ιστορικών εποχών της Ψευδομακεδονίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προκείμενη περίπτωση, όπως και στην περίπτωση της σειράς «Μακεδονία»,  δεν εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις από την ανυπαρξία σχεδίων για το έργο.


Σύμφωνα με γνωστούς κύκλους επαγγελματιών του κινηματογράφου, ταινίες όπως αυτή ή αυτή με τον Τσάρο Σαμουήλ αποτελούν φιλόδοξα κινηματογραφικά έργα των οποίων η επιτυχία ή η προβολή είναι συνήθως εγγυημένη όταν όμως βγαίνουν από την ‘κουζίνα’ του Χόλιγουντ.


Στην περίπτωση αυτή, οι τοπικές αυτές απόπειρες έχουν την έμπνευση να προσδώσουν  τίτλους (να προπαγανδίσουν) υπέρ των πολιτικών της προηγούμενες κυβέρνησης.


Η νέα ηγεσία της Υπηρεσίας Κινηματογράφου, κατά την παρελθούσα περίοδο αντιμετώπισε πολλές παρατυπίες και κληρονόμησε χρέη και προσπαθεί να ξεκαθαρίσει αυτό το μακροχρόνιο αντίκτυπο στην ταινία. 


Η νέα ηγεσία πιστεύει ότι ο κινηματογράφος στα Σκόπια, πρέπει να απελευθερωθεί από παρόμοιες πιέσεις και να επιστρέψει στην κατεύθυνση της σύγχρονης ευρωπαϊκής ταινίας.


(Στοιχεία από skopjeinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr