‘Βέτσερ’ : Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει όνομα με τον όρο Μακεδονία



Μάρτιος 22, 2018. 18:57


«Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες, η το 56,5 τοις εκατό, δεν θέλει ο όρος Μακεδονία, να περιλαμβάνεται στο όνομα της χώρας μας, αλλά μόνο τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες θεωρούν εφικτή  τη λύση χωρίς τη λέξη Μακεδονία, δείχνουν τα αποτελέσματα μια δημοσκόπησης της κοινής γνώμης που διεξήχθη από τον οργανισμό ‘Kapa Research’ για την ελληνική τηλεόραση ‘Αλφα’», γράφει η σλαβική εφημερίδα Βέτσερ.



Στο ερώτημα για την επιθυμία των ερωτηθέντων στις συνομιλίες για το όνομα, το 56,5 τοις εκατό απάντησε «να μην περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία», το 38,5 τοις εκατό για μια συμβιβαστική λύση με σύνθετη ονομασία και τέσσερα τοις εκατό θέλει μια λύση με οποιοδήποτε όνομα.


Στο ερώτημα «εάν μια λύση με όνομα σύνθετο, erga omns, αμετάφραστο στη σλαβική γλώσσα και συμφωνία σε ζητήματα που σχετίζονται με τον αλυτρωτισμό» είναι σωστό ή λάθος, και πάλι υπάρχουν διαιρέσεις στην ελληνική κοινή γνώμη, δεδομένου ότι το 48 τοις εκατό απάντησε ότι είναι καλή κατεύθυνση, ενώ το 44 τοις εκατό πιστεύει ότι είναι λάθος.


Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, το 67,5%, πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης πρέπει να συνεχισθούν, σε σύγκριση με το 30,5% που απάντησε ότι πρέπει να διακοπούν.


Για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο ζήτημα της ονομασίας, έξι στους δέκα Έλληνες (63%)  τη βλέπει αρνητική ή μάλλον αρνητική και το 31,5% θετική ή μάλλον θετική.


(Στοιχεία από vecer.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr