Επίσκεψη ΥΠΑΜ Σκοπίων στην Άγκυρα- Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία


 «Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα υποστηρίξει τη ‘Μακεδονία’ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ»

Μάρτιος 21, 2018. 22:37

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στην Τουρκία, είχε δύο ξεχωριστές συναντήσεις στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό Μπινάλι Γιλντιρίμ και τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.



Στη συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η υπουργός εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη συνεπή  και συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης τακτικών συνεδριάσεων των ηγεσιών των δύο χωρών για να ενισχυθεί η συνεργασία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι η υποστήριξη της χώρας του παραμένει ισχυρή και αμετάβλητη.


Η Σεκερίνσκα και ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου ανέφεραν από κοινού ότι η Τουρκία υποστηρίζει και στηρίζει τις προσδοκίες των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ και ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους προσεχείς κρίσιμους μήνες. 


Τόνισε ότι οι δύο χώρες διατηρούν ισχυρούς δεσμούς στον τομέα της άμυνας και ότι τα Σκόπια υποστηρίζουν τη άποψη της Τουρκίας ότι η ασφάλεια της ίδιας της  χώρα της,  είναι σημαντική για την ασφάλεια στην  ευρύτερη περιοχή. 


Πριν από τις συναντήσεις αυτές η Σεκερίνσκα είχε ξεκινήσει την επίσκεψή της με συνάντηση με τον υπουργό εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Νουρετίν Τζανικλί, ο οποίος την είχε προσκαλέσει στην Άγκυρα. Από τη συνάντηση αυτή δεν υπάρχουν λεπτομέρειες.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr