Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε αίτημα έκδοσης μέλους του DHKP-C



«Ελληνικό δικαστήριο αρνήθηκε να επιστρέψει μέλη του DHKP-C» (Yeni Şafak)


Μάρτιος 6, 2018. 17:02

 

Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση του μέλους  του ‘Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού  Κόμματος –Μετώπου’   ( DHKP-C), Νατζί Όζπολατ ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο.



Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο Νατζί Οζπολάτ μπορεί να δικαστεί και για τα εγκλήματα πέραν του αιτήματος έκδοσης και δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έκδοση του.


Η ελληνική δικαιοσύνη απέρριψε και το αίτημα περί έκδοσης του άλλου μέλους,  Μεχμέτ Ντογκάν τον Ιανουάριο.


Στην επιχείρηση τον Νοέμβριο στην Αθήνα συνελήφθησαν οι 9 μέλη του DHKP-C και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με τις κατηγορίες ότι κατέχουν εκρηκτικά και όπλα, είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, με  πλαστά έγγραφα.


Στην επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας εντοπίστηκαν υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή βομβών, τα εκρηκτικά και πλαστές ταυτότητες.


Μεταξύ των τρομοκρατών είναι και ο Χασάν Μπιμπέρ ο οποίος πραγματοποίησε επίθεση κατά του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης το 2013 και ο ίδιος προσπάθησε να μεταφέρει με βάρκα τα πυρομαχικά από την Ελλάδα στην Τουρκία.


Ο ελληνικός τύπος είχε ισχυριστεί ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο.
  
(trt.net.tr/greek)



(Στοιχεία από yenisafak.com, trt.net.tr/greek)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr