Η Τουρκία θα παραλάβει το πρώτο F-35 στη διάρκεια του έτους





«Η Τουρκία θα λάβει αεροσκάφη F-35 στη διάρκεια του έτους»


Μάρτιος 2, 2018. 20:29


Η Τουρκία θα παραλάβει το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-35 μέσα στο έτος. Αυτό γράφτηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία έχει παραγγείλει 30  μαχητικά του είδους αυτού και σκοπεύει να παραγγείλει άλλα 70.


Αναμένονται τα κέρδη των τουρκικών εταιρειών, που συμμετέχουν στο κοινό σχέδιο «Strike Fighter (JSF)», στο οποίο περιλαμβάνονται 10 χώρες και παράγονται διαφορετικές εκδόσεις του F-35, θα φθάσουν τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια.


Παρόλα αυτά, το σχέδιο JSF πάσχει από καθυστερήσεις που σχετίζονται με τεχνικά προβλήματα.  Η συμμετοχή της τουρκικής πλευράς απειλείται επίσης από την αγορά πέρυσι των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.


Αυτό ανησυχεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ γιατί φοβούνται ότι η Ρωσία θα αποκτήσει πρόσβαση στις αμερικανικές τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Τουρκία.


Τον περασμένο Νοέμβριο, στις ΗΠΑ, ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας Διεθνών Υποθέσεων Χέιντι Γκραντ, είπε ότι η αγορά του τουρκικού C-400, θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις για τη συμμετοχή της στην παραγωγή των ατράκτων και τη συντήρηση των αεροσκαφών  F-35.


(Στοιχεία από tass.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr