Ο στρατός της Αιγύπτου δήλωσε ότι το ISIS χρησιμοποιεί ισραηλινές κάρτες SIM στα κινητάΜάρτιος 14, 2018. 20:53


Ο αιγυπτιακός στρατός υποπτεύεται ότι οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού κράτους χρησιμοποιούν ισραηλινές κάρτες SIM στα κινητά τηλέφωνά τους για να επικοινωνούν μεταξύ τους στη χερσόνησο του Σινά.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Αιγύπτιοι να μπλοκάρουν τα κυτταρικά δίκτυα στο νότιο Ισραήλ στις μάχες κατά των τζιχαντιστών, προκαλώντας διακοπές στις επικοινωνίες στο νότιο Ισραήλ σε περίπου 300 χιλιάδες ισραηλινούς χρήστες, ανέφερε η εφημερίδα Globes Financial.


Τον Φεβρουάριο, ο επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Έσκολ, Γκάντι Γιαρκόνι, είχε στείλει μια αναφορά ότι οι κάτοικοι είχαν υποστεί ‘ έντονες διακοπές’ στα δίκτυα  των κυψελοειδών επικοινωνιών τους  και δεν μπορούσαν να στείλουν ή να λάβουν κλήσεις ή μηνύματα.


Οι διακοπές αυτές ήταν αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του τμήματος ασφαλείας της Αιγύπτου και ο Γκάντι ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και του στρατού.


(Στοιχεία από globes.co.il)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr