Τούρκος στρατηγός: Οι Αμερικανοί δεν υποστηρίζουν την Τουρκία στην καταπολέμηση του PKK



Μάρτιος 28, 2018. 21:24

Ο Τούρκος στρατηγός εν αποστρατεία Μπεγιασίτ Καρατάς (Beyazıt Karataş), δήλωσε ότι οι Αμερικανοί απέσυραν τα πολεμικά αεροσκάφη τους F-16, F-15 και A-10 από την τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ πριν από την στρατιωτική εισβολή  στη Συρία στην περιοχή του Αφρίν και με τον τρόπο αυτόν η Ουάσιγκτον έδειξε ότι δεν υποστηρίζει την Άγκυρα όσον αφορά την καταπολέμηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).


«Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μία ημέρα πριν την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης ‘Κλάδος Ελαίας’, απέσυραν από τη βάση του Ιντσιρλίκ τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, F-15 και A-10, αφήνοντας μόνο σε αυτήν τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού καυσίμων.  

 Επιπλέον  αργότερα έγινε γνωστό ότι 12 ακόμη αεροσκάφη επίθεσης A-10, τα οποία προτίθετο να σταθμεύσουν  στο Ιντσιρλίκ, στάλθηκαν στη βάση στο Κανταχάρ στο Αφγανιστάν, δήθεν για την καταπολέμηση μαχητών της τρομοκρατικής ομάδας  του Ισλαμικού κράτους.


Ωστόσο, αυτή η τρομοκρατική ομάδα έχει καταπολεμηθεί κατά 98%.


Σύμφωνα με τον Καρατάς, η στάση αυτή των ΗΠΑ, έδειξε ότι δεν μοιράζεται τη θέση της Τουρκίας στον αγώνα κατά των τρομοκρατών του PKK.


“Η Ουάσιγκτον απέδειξε εκ νέου μια πολιτική διπλών προδιαγραφών κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν τώρα ακόμη πιο βρώμικα  σχήματα. Καταρχάς έκαναν λόγο για αποσταθεροποίηση του Περσικού Κόλπου, στη συνέχεια για τη Συρία, όλα αυτά συνεχίζονται εδώ και  σχεδόν 30 χρόνια. 
Τα κράτη δεν είναι καν σε θέση να εξηγήσουν τον σκοπό αυτών των επιχειρήσεων στους δικούς τους πολίτες, να τους εξηγήσουν γιατί ξοδεύονται τόσα χρήματα», σημείωσε ο απόστρατος.



Στοιχεία από yenisafak.com, mk-turkey.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr