Σκόπια: Ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε τον αρχηγό του VMRO-DPMNE για τις συνομιλίες με την Ελλάδα




«Ζάεφ: Υπάρχει μια προσέγγιση αλλά οι κύριες διαφορές παραμένουν»


Μάρτιος 5, 2018. 18:39


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, με τον οποίο συζήτησε τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής σκηνής καθώς και την επιστροφή της αντιπολίτευσης στη Βουλή (από την οποία το VMRO-DPMNE, απέχει).


Μεταξύ των θεμάτων ήταν οι συνομιλίες που γίνονται μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας για το όνομα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη.


«Δεν υπάρχει καμία κίνηση από τη συνάντηση στη Βιέννη. Μιλήσαμε με σαφήνεια για τις στρατηγικές μας λεπτομερώς. Ενημερώσαμε τον επικεφαλής του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης για τις προθέσεις της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Ασφαλώς θα παραμείνουμε σταθεροί στις θέσεις και τις απόψεις μας και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση σε αυτό το πιεστικό πρόβλημα που υπάρχει εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, αλλά επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις με το όνομα», είπε ο Ζάεφ.


Νέες συνομιλίες με τους  ΥΠΕΞ και Νίμιτς



Ο Ζάεφ επανέλαβε ότι θα διεξαχθεί  νέος γύρος διαπραγματεύσεων στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου υπό την ηγεσία του Νίμιτς. Μέχρι τότε θα υπάρξει διμερής συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών.


«Έχουμε μια ειδοποίηση ότι ο Κοτζιάς θα φθάσει την τρίτη ή την τέταρτη εβδομάδα του Μαρτίου, όπου με την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, θα μπορέσουν να προσεγγίσουν κατά κάποιο τρόπο τις απόψεις τους, να αλληλοενημερωθούν, να ανταλλάξουν προσδοκίες ή κάτι παρόμοιο και η διαδικασία διαπραγμάτευσης θα συνεχίσει υπό την ηγεσία του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς», είπε Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι δεν έχει κάποιο σχέδιο πρότασης και περιμένουν πρώτα την άφιξη του Κοτζιά.


Ελπίζει ότι σε αυτό το θέμα (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) μπορούν να οικοδομήσουν μια εθνική συναίνεση.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr