Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Συρία: Οι Κούρδοι -YPG αρνούνται να εγκαταλείψουν το Αφρίν
Μάρτιος 12, 2018. 21:08

 Ο εκπρόσωπος των κουρδικών Μονάδων Άμυνας του Λαού (YPG), Νουρί Μαχμούντ, επιβεβαίωσε ότι οι YPG προστατεύουν την περιοχή της Συρίας και δεν πρόκειται να φύγουν από αυτήν, αναφερόμενος στην απειλή των τουρκικών στρατευμάτων κατά του Αφρίν.Ο Μαχμούντ μιλώντας στον πρακτορείο Sputnik αναφέρθηκε στην πρόταση του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος για τους Κούρδους στο Αφρίν να αποσυρθούν από εκεί λόγω  των τουρκικών δυνάμεων που πλησιάζουν στην πόλη αυτή της Συρίας.


«Είμαστε η συριακή δύναμη που προστατεύει τα εδάφη της Συρίας. Δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε την πόλη και να την αφήσουμε στους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα», είπε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας  ότι οι YPG αρνούνται την πρόταση.


Ο εκπρόσωπος του YPG συνέχισε λέγοντας «Οι Κούρδοι του YPG είναι στο έδαφός τους και το προστατεύουν, ζούμε στη Συρία δεν είμαστε κατακτητές. Οι κατακτητές πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή και να αποσυρθούν από την επικράτειά μας», τόνισε.


(Στοιχεία από sputniknews.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr