Συμφωνία Ισραήλ με ΟΗΕ για απέλαση 16 χιλιάδων λαθρομεταναστών σε χώρες της Δύσης



Απρίλιος 2, 2018. 19:35

 
Το Ισραήλ κατέληξε σε συμφωνία με τη Διεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, σχετικά με την απέλαση 16.000 Αφρικανών λαθρομεταναστών από τη χώρα.


Όπως αναφέρει το Γραφείο του Πρωθυπουργού, η διεύθυνση προσφύγων θα εξασφαλίσει την αποχώρηση σε περισσότερους από 16 χιλιάδες παράνομους μετανάστες σε δυτικές χώρες.


Το Ισραήλ από την πλευρά του, θα κρατήσει τους υπόλοιπους παράνομους μετανάστες, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 16 χιλιάδες, παραχωρώντας προσωρινή άδεια παραμονής για περίοδο πέντε ετών.


Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, όσοι δεν θα απελαθούν σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να λάβουν άδεια παραμονής στο Ισραήλ.


«Αυτή η συμφωνία, η οποία θα εφαρμοσθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας, επιτρέπει την απομάκρυνση περισσότερων λαθρομεταναστών από τη χώρα από ό, τι  προβλέπονταν στο προηγούμενο σχέδιο», ανέφερε το Γραφείο του Πρωθυπουργού.


Η συμφωνία εγκρίθηκε από το νομικό συμβούλιο της κυβέρνησης και είναι σύμφωνη με τη διεθνή νομοθεσία και την παγκόσμια πρακτική.


Οι λαθρομετανάστες από την Ερυθραία και το Σουδάν θα απελαθούν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου,  σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Ιταλία και η Γερμανία.


(Στοιχεία από newsru.co.il)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr