Αλβανικός Στρατός: 256 νέοι στρατιώτες εντάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις



Απρίλιος 27, 2018. 19:11

121 νέοι στρατιώτες εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας, ενώ άλλοι 135 ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευση των 10 εβδομάδων για περαιτέρω πρόοδο στην κατάταξη.


256 νέοι στρατιώτες ορκίσθηκαν και πιστοποιήθηκαν μετά την εκτέλεση των Βασικών Ατομικών και των  Προχωρημένων Ασκήσεων, στη Σχολή Στρατού στο Μπουνάβι.


Παρούσα στην τελετή της ορκωμοσίας και της πιστοποίησης των νέων στρατιωτών στο Μπουνάβι, η υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάσκα, η οποία συνεχάρη τα νέα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, επιδοκιμάζοντας την επιλογής τους να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την απόδοσή τους στη διάρκεια της άσκησης.


« Είμαι στην ευχάριστη θέση να διαβάσω σήμερα στα μάτια σας, την υπερηφάνεια για όλα όσα έχετε επιτύχει μέχρι στιγμής και τα κίνητρα σας να έρθετε στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. 


»Σήμερα 256 άρρενες και θήλεις , εντάσσονται στον αλβανικό στρατό και μπορώ να πω ότι κάνατε την σωστή επιλογή. Θέλω να μοιρασθώ μαζί σας την υπερηφάνεια της θέλησής σας και την ευγνωμοσύνη για την επιλογή που κάνατε», είπε η υπουργός Άμυνας.


Πρόσθεσε:

«Από σήμερα έχετε τις σωστές εγγυήσεις, ότι έχετε επιλέξει μια ασφαλή καριέρα, με πολλές ευκαιρίες να φθάσετε στην κορυφή της αποστολής σας. Καθένας από εσάς θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει γνώσεις σε ξένες γλώσσες. Καθένας από εσάς θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να γίνει ένας καλός καθηγητής, ένας κύριος εκπαιδευτής, ένας  ικανός διοικητής, ένας επιτυχημένος διπλωμάτης. Σήμερα είμαι εδώ για να προσφέρω αυτό το ασφαλές συμβόλαιο σε όλους σας».




(Στοιχεία από Ministria e Mbrojtjes e Shqipërisë)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr