Αλβανία: Στρατιωτική άσκηση στην επέτειο των 9 ετών στο ΝΑΤΟ


Μυστήρια πτήση τεσσάρων F-16 πάνω από τα Τίρανα

Απρίλιος 4, 2018. 20:20

Στρατιωτική άσκηση των ειδικών αλβανικών δυνάμεων έλαβε χώρα σε πεδίο ασκήσεων με την ευκαιρία της επετείου των 9 χρόνων ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ.


Η υπουργός Άμυνας  Όλα Τζάσκα επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της αλβανικής κυβέρνησης να υποστηρίξει οποιαδήποτε απόφαση του ΝΑΤΟ και να λάβει ενεργό δράση σε οποιαδήποτε επιχείρηση.



Ο Τζάσκα χαρακτήρισε  το ΝΑΤΟ ως το μεγαλύτερο πολιτικό- στρατιωτικό οργανισμό της εποχής και θεωρεί ότι η ένταξη της Αλβανίας σε αυτό αποτελεί αποκορύφωμα των προσπαθειών και εξαιρετικό επίτευγμα της χώρας.


Αναφέρθηκε στη συμμετοχή του αλβανικού στρατού στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ συμβάλλοντας  στην ασφάλεια της χώρας αυτής.

«Αν και μια μικρή και με περιορισμένη δυνατότητα, η Αλβανία, παραμένει μία από τις πιο αφοσιωμένες χώρες στο ΝΑΤΟ και με εγγενείς συνεισφορές, σε σχέση με τη χώρα, τον πληθυσμό, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους οικονομικούς πόρους.


Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας μετρούν πάρα πολλές αποστολές σήμερα και πάνω από 7 χιλιάδες στρατιώτες  ασχολούνται με αυτές τις αποστολές.


Η χώρα μας έχει εισέλθει στον χάρτη των χωρών που παράγουν και παρέχουν ασφάλεια», είπε η υπουργός.

Μυστήριο τα μαχητικά στο αεροδρόμιο των Τιράνων


Μια ανάρτηση  στο Facebook   αναφέρεται σε απογειώσεις τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 από το αεροδρόμιο ‘Rinas’ των Τιράνων που πετούσαν σε χαμηλό ύψος όπως αναφέρεται  και μάλιστα φωτογραφήθηκε ένα από αυτά πριν κατευθυνθεί προς το νότο, όπως σημειώνεται.
Σχολιαστής αναφέρει τι είναι αυτά τα F-16 αφού είναι γνωστό ότι η Αλβανία δεν έχει.


(Στοιχεία από shqiptarja.com, facebook)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr