Αίγυπτος: Ο αλ Σίσι νικητής των εκλογών με 97% των ψήφων



Απρίλιος 2, 2018. 19:15

Ο νυν πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι, έλαβε  κατά τη διάρκεια της ψηφορορίας στις προεδρικές εκλογές, περίπου 22 εκατομμύρια ψήφους, που αντιστοιχεί στο 97% του συνολικού αριθμού των ψηφησάντων, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Λαχίνε Ιμπραήμ.


Έτσι, ο Αλ Σίσι κερδίζει τις εκλογές και αναλαμβάνει πάλι την προεδρία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η προσέλευση στις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο ήταν 41,05%.


Ο αντίπαλος του Σίσι, ο ελάχιστα γνωστός πολιτικός, Μούσα Μουσταφά Μούσα, έλαβε το 2,92% των ψήφων των Αιγυπτίων πολιτών που πήγαν στις κάλπες.


Η εκλογική διαδικασία, στις προεδρικές εκλογές, στην Αίγυπτο διεξήχθη επί τρεις ημέρες από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου.


Στο εξωτερικό, οι ψηφοφόροι μπορούσαν να ψηφίσουν από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου. Συνολικά περίπου 59 εκατομμύρια ψηφοφόροι είναι εγγεγραμμένοι στη χώρα.


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αιγύπτου θα ορκισθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις αρχές Ιουνίου του 2018, μετά την οποία θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της δεύτερης θητείας του.


(Στοιχεία από tass.ru, tvc.ru)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr