Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ για το χτύπημα στην αεροπορική βάση της Συρίας



Απρίλιος 10, 2018. 14:53

Κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απείλησε το Ισραήλ την Τρίτη για τη θανατηφόρα αεροπορική  επιδρομή στη Συρία που αποδόθηκε στον ισραηλινό στρατό, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.



«Τα εγκλήματα δεν θα παραμείνουν αναπάντητα», δήλωσε  ο Αλί Ακμπάρ Βελαβάτι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Συρία, σύμφωνα με την επίσημη υπηρεσία Τύπου της Ισλαμικής Δημοκρατίας.


Νωρίτερα, τα ιρανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι επτά μέλη του στρατού της χώρας σκοτώθηκαν στην επίθεση που έφερε τουλάχιστον 14 θανάτους.
Αναφέρεται ότι σκοτώθηκε και ένας συνταγματάρχης του Σώματος των Ισλαμικών Επαναστατικών Φρουρών.


Ο στόχος του αεροδρομίου που αναφέρθηκε ήταν η αεροπορική βάση Τίγιας (Tiyas ) γνωστή και ως αεροπορική βάση T-4 έξω από την Παλμύρα στην κεντρική Συρία.


Το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει την επίθεση, για την οποία επίσης κατηγορήθηκε από τη Ρωσία και τη Συρία.


Ενώ η NBC News στις ειδήσεις της, επικαλούμενη δύο Αμερικανούς αξιωματούχους ανέφερε ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στη Συρία, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων.


Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει οποιανδήποτε έχει σκοπό να βλάψει τη χώρα.


(Στοιχεία από timesofisrael.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr