Κοτζιάς – Ντιμίτροφ: Νέα συνάντηση στη Βιέννη


"Ντιμίτροφ και Κοτζιάς σε νέα συνάντηση με Νίμιτς στη Βιέννη στις 25 Απριλίου;"

 
Απρίλιος 20, 2018. 19:21


Σκόπια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μίλε Μποσνιακόφσκι επιβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξει μια νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των Σκοπίων και της Ελλάδας, Νίκολα Ντιμίτροφ και Νίκου Κοτζιά, ωστόσο δεν έχει καθορισθεί η ακριβής ημερομηνία.


 «Θα υπάρξει μια νέα συνεδρίαση μέχρι το τέλος του μήνα και η ημερομηνία θα επιβεβαιωθεί μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών. Είμαστε ακόμη αισιόδοξοι. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών,  επιδιώκουμε και αναμένουμε να βρούμε μια λύση με αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες», είπε ο Μποσνιακόφσκι σε συνέντευξη Τύπου στο κυβερνείο. 


Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η νέα συνάντηση θα γίνει στη Βιέννη στις 25 Απριλίου με το μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.


Όσον αφορά τη θέση του ελληνικού ΥΠΕΞ, παρά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη διαπραγματεύσεων,  η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ, όπου η Ελλάδα μπορεί να μπλοκάρει και πάλι, αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος.


Ο Μποσνιάκοφσκι είπε ότι το Συμβούλιο θα συνέλθει τους επόμενους μήνες, αλλά όλα τα άλλα σχετικά με τις συνομιλίες για το όνομα συνεχίζονται με την προγραμματισμένη δυναμική.


(Στοιχεία από mia.mk, mkd.mk, infomax.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr