Σκόπια: Δημιουργείται μια Νέα Λέσχη Διαλόγου πολιτικών και δημοσίων προσώπων με βουλγαρική συνείδηση


Ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι (α) και ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, έδειξαν ενδιαφέρον για έναν νέο πολιτικό σχηματισμό βουλγαροφρόνων στα Σκόπια

Απρίλιος 1, 2018. 20:59

Μια νέα Λέσχη Διαλόγου πολιτικών και προσωπικοτήτων του σκοπιανού κράτους που έχουν βουλγαρική ιθαγένεια ή βουλγαρική συνείδηση,  θα δημιουργηθεί στην πόλη των Σκοπίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου ‘Fokus’, αναφερόμενο σε πηγές του δημοσιογράφου  Ζόραν Ταλέφσκι από τα Σκόπια.



Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η επίσημη ανακοίνωση του νέου σχηματισμού, ο οποίος θέτει στόχους πολιτικής, θα παρουσιασθεί στις 24 Μαΐου, Ημέρα των Βουλγαρικών Γραμμάτων και Πολιτισμού.


Στην επιτροπή ανάδειξης των υποψηφίων έχει δείξει ενδιαφέρον ο Λούμπτσο Γκεοργκιέφσκι- πρώτος πρόεδρος του VMRO-DPMNE, αντιπρόεδρος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας κατά τα  έτη 1991-1992, πρωθυπουργός της χώρας κατά τα έτη 1998-2002 και  νυν πρόεδρος του κόμματος VMRO-NP.


 Επίσης ενδιαφέρον έδειξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην βουλευτής του  VMRO-DPMNE (2000-2001), Φιλίπ Πετρόφσκι, και πρώην διευθυντής του Κρατικού Αρχείου της χώρας,  ο Ακαδημαϊκός Μπάζε Ριστόφκσι- λαογράφος και ιστορικός, εκδότης της λεγόμενης «Μακεδονικής Εγκυκλοπαίδειας», ο Τράιαν Γκοτέφσκι- λέκτορας στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου των Σκοπίων και ο πρώην υπουργός Άμυνας Νίκολα Κλουσέφ, επίσης, ο πολιτικός Τίτο Πετκόφσκι.


Η επιτροπή ανάδειξης των υποψηφίων, ανέφερε ότι ο κύριος στόχος των δραστηριοτήτων της  είναι η ενίσχυση των πνευματικών σχέσεων με την εμβάθυνση της  συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ώστε να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τον εντοπισμό των συγγενικών δεσμών από τις δύο πλευρές των συνόρων.


(Στοιχεία από focus-news.net)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr