Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά έναρξη διαπραγματεύσεων με Αλβανία και Σκόπια



Απρίλιος 17, 2018. 18:20

Τίρανα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά να ανοίξουν οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Αλβανίας και των Σκοπίων  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει αλβανικό δημοσίευμα σχολιάζοντας ότι ‘ευοδώθηκαν’ οι πολυετείς φιλοδοξίες της Αλβανίας.


Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, παρουσίασε επίσημα τα καλά νέα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.


Είπε ξεκάθαρα και χωρίς αμφιβολία ότι η Επιτροπή συνιστά την έναρξη των διαπραγματεύσεων  με την Αλβανία και τα Σκόπια.



Ο Έντι Ράμα για τη θετική εξέλιξη



Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, περιέγραψε τη θετική σύσταση των Βρυξελλών για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ως μάχη που κέρδισε η Αλβανία μετά από 30 χρόνια προσπάθειας να πλησιάσει την Ευρώπη.


Ο αρχηγός της κυβέρνησης,  δήλωσε σήμερα ότι η Αλβανία υποτιμήθηκε εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με τον Ράμα, η θετική αξιολόγηση των Βρυξελλών είναι αποτελέσμα των  μεταρρυθμίσεων και της αποφασιστικότητας που επέδειξε η κυβέρνηση.


«Η Αλβανία είναι σήμερα πιο κοντά στην Ευρώπη. Είμαι ενθουσιασμένος, όσοι αναπνέουν το αισθάνονται επειδή δώσαμε στην Αλβανία μια νέα στάση στη διεθνή σκηνή και ήρθαμε από ένα άλλο σταυροδρόμι μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος. Οι σημαίες μας ανέβηκαν ένα σκαλοπάτι. Είναι ξεκάθαρο για όλους ότι ο δρόμος πέρα από το σταυροδρόμι που βρισκόμαστε σήμερα, όσο δύσκολα και αν είναι, είναι όλα ανοικτά για εμάς. Ο επόμενος σταθμός σε αυτόν τον δρόμο είναι η ένταξη στην ΕΕ και η ταχύτητα άφιξης εξαρτάται από εμάς. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί σήμερα η Αλβανία έχει λάβει τη μεγαλύτερη διεθνή εκτίμηση εδώ  και 30 χρόνια».


(Στοιχεία από shqiptarja.com, balkanweb.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr