Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Αλβανία: Συλλήψεις διαδηλωτών των διοδίων και μεταφορά τους στα Τίρανα«Διαμαρτυρίες και στα Τίρανα, απαιτούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων για τη διαμαρτυρία στην εθνική οδό»


Απρίλιος 2, 2018. 08:55


Μία ημέρα μετά από τις βίαιες διαμαρτυρίες στη διέλευση των συνόρων Καλιμάς της εθνική οδού προς το Κοσσυφοπέδιο, πολλαπλές αστυνομικές δυνάμεις κάλυψαν την πόλη Κούκες των διαμαρτυρομένων και έκαναν συλλήψεις πολιτών στα σπίτια τους.Αυτοκίνητα της αστυνομίας  με ειδικές δυνάμεις έφθασαν στην πόλη Κούκες

«Η αστυνομία ήρθε σε εμάς στις 4 το πρωί για έλεγχο. Έκανε συλλήψεις για συμμετοχή στη διαδήλωση των διοδίων. 

Οι αστυνομικοί έφεραν οπλισμό και μάσκες και μας τρομοκρατούσαν», ανέφερε κάτοικος της πόλης.


Ορισμένοι από τους 23 διαδηλωτές που συνελήφθησαν στην Κούκες (Kukës) μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα. 

Κάποιοι βρίσκονται στην Αστυνομική Διεύθυνση των Τιράνων, ενώ άλλοι βρίσκονται στα αστυνομικά τμήματα.


Μετά τη μεταφορά τους, μέλη των οικογενειών τους, καθώς και πολίτες των Τιράνων συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι μπροστά από την Αστυνομική διεύθυνση των Τιράνων.


Οι συγκεντρωθέντες απαίτησαν την απελευθέρωση των πολιτών που συνελήφθησαν από την αστυνομία. Σύνθημά τους ήταν  «Απελευθέρωση των Αλβανών- Σύλληψη των αρπακτικών» που αναφέρονταν στα διόδια.


Η ακτιβίστρια της κοινωνίας των πολιτών Μπριζίντα Γκικόντι δήλωσε ότι η αστυνομία δεν επέτρεψε στα μέλη των οικογενειών και τους δικηγόρους να συναντήσουν τους κρατούμενους.


(Στοιχεία από shqiptarja.com, 27.al)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr