Τούρκικο δημοσίευμα: Αντίδραση για τη Σαρία στο Βέλγιο
«Η Σαρία δεν ανήκει στην Ευρώπη, πρέπει να απαλλαγούμε (από αυτήν)»

Απρίλιος 8, 2018. 21:02

Στη  γαλλόφωνη Βαλλωνική Περιοχή  του Βελγίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις εκλογές σε 28 δήμους των Βρυξελλών, το κόμμα των Ισλαμιστών Μεταναστών του Βελγίου, έχει γίνει το πιο σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη του βελγικού Τύπου για την επιμονή του, στην εφαρμογή της Σαρίας στη χώρα, γράφει η τουρκική  «Oda TV».Το Ισλαμικό Κόμμα ιδρύθηκε το 2012. Το κόμμα κέρδισε 4% τις πρώτες εκλογές και απέκτησε  αρκετούς δημοτικούς συμβούλους στις περιφέρειες Άντερλεχτ και Μολένμπικ των Βρυξελλών.


Το μέλος του Ισλαμικού Κόμματος  στο Άντερλεχτ, Ρεντουάνε Άχρουχ,  πρότεινε να γίνει διαχωρισμός  στις δημόσιες μεταφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, μάλιστα  υποστήριξε ότι έχει λάβει πολλές καταγγελίες από γυναίκες που διαβιούν στο Βέλγιο.


«Ο στόχος μας είναι να εφαρμοσθεί  κατά το 100% η νομοθεσία ενός ισλαμικού κράτους», δήλωσε  ο Άχρουχ, ο οποίος είναι οδηγός λεωφορείου στις Βρυξέλλες.Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η Σαρία στο Βέλγιο χωρίς να γίνει αλλαγή στο σύνταγμα του Βελγίου.


Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση  πολλών πολιτικών κομμάτων στο Βέλγιο.


Ο υπουργός  Εσωτερικών Τέο Φρανκέν ισχυρίσθηκε ότι «η Σαρία είναι ασυμβίβαστη με τη δημοκρατία και δεν ανήκει στην Ευρώπη, οπότε πρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν».


Ωστόσο, δεν είναι δυνατή  η απαγόρευση των λόγων των πολιτικών κομμάτων στο Βέλγιο. Λόγω αυτής της αδυναμίας της δημοκρατίας, φλαμανδικά κόμματα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο  υποστηρίζουν θερμά την πρόταση της συνταγματικής τροποποίησης στο θέμα αυτό.


Επιπρόσθετα, το Φλαμανδικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (Open VLD) ζητά συνταγματικές αλλαγές για το διαχωρισμό της θρησκείας και του κράτους.


Η πλειονότητα των πολιτικών κομμάτων  του Βελγίου  αναφέρει ότι  ισότητα των ανδρών και των γυναικών είναι το θεμέλιο της κοινωνίας του Βελγίου και ότι κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει.


(Στοιχεία από την τουρκική odatv.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr