Οι ΗΠΑ θα εμβαθύνουν την οικονομική συνεργασία με την Τουρκία



Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Απρίλιος 27, 2018. 20:20


Η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίθερ Νάουερτ, δήλωσε ότι η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει να εμβαθύνει την οικονομική συνεργασία με την Τουρκία.



«Οι αμερικανικές εταιρείες δεσμεύονται στην τουρκική αγορά και οι επενδύσεις τους στην Τουρκία συνέβαλαν στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή», ανέφερε. Μάλιστα, ξεχώρισε ειδικά τη σφαίρα των αεροπορικών μεταφορών.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass,  ως παράδειγμα της συνεργασίας είναι η απόφαση  της αεροπορικής εταιρείας ‘Turkish Airlines’ να αγοράσει 25 αεροσκάφη  τύπου Boeing 787-9 Dreamliner με τη δυνατότητα να παραγγελθούν ακόμη πέντε τέτοια αεροσκάφη και να προβεί, επίσης, σε αγορά κινητήρες της General Electric Corporation για αυτά.


Η αξία αυτών των συμβάσεων υπερβαίνει συνολικά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα βοηθήσουν στη δημιουργία πάνω από 25 χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Οι συμβάσεις αυτές υπογραμμίζουν την αναπτυσσόμενη οικονομική αλληλεπίδραση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας», δήλωσε η Νάουερτ.


(Στοιχεία από TASS)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr