Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Γενικό Επιτελείο Συρίας: Οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίσθηκανΑπρίλιος 14, 2018. 20:26

Το Γενικό Επιτελείο της Συρίας επιβεβαίωσε ότι ο στρατός έριξε τους περισσότερους πυραύλους από το επιθετικό τρίο - ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο- που στόχευαν τοποθεσίες στη Δαμασκό και πέραν αυτής. Το συριακό δημοσίευμα σημειώνει ότι  η επίθεση άρχισε στις 3:55 το πρωί του Σαββάτου και μέσα σε διάστημα μιας ώρας εκτοξεύθηκαν κατά της Συρίας 103 πύραυλοι από τους οποίους οι 71 κατερρίφθησαν.


«Κάποιοι από τους πυραύλους κατάφεραν να χτυπήσουν ένα ερευνητικό κέντρο στην περιοχή Μπάρζα, στο οποίο βρίσκονταν εκπαιδευτικό κέντρο και επιστημονικά εργαστήρια. Οι ζημιές ήταν υλικές».


Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι πύραυλοι που χτύπησαν στην περιοχή της Χομς, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις πολίτες. 


«Τα χτυπήματα αυτά δεν θα αποτρέψουν τις ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν την καταπολέμηση των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων και να τις συντρίψουν σε κάθε σημείο της επικράτειας της Συρίας».


Σύμφωνα με το Σπούτνικ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η πλειονότητα των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν έγιναν αντιληπτοί από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, η οποία κατέστρεψε 71 από τους 103 πυραύλους κρουζ.


Τα συριακά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στους πυραύλους που κατευθύνονταν στην πρωτεύουσα, έγραψαν ότι ο στρατός κατέστρεψε 20 πυραύλους πάνω από τη Δαμασκό.


Ο στρατός της Συρίας έχει τα γερασμένα συστήματα αεράμυνας Buk  και του συστήματος αεράμυνας S-125  και S-200 που χρησιμοποιούσε ο Σοβιετικός Στρατός τη δεκαετία του 1960.

(Στοιχεία από Organization of Radio and Tv- Syria, sputniknews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr