Ο ΥΠΕΞ Σκοπίων δεν θα απαντήσει στις δηλώσεις Ντάτσιτς για το όνομα



Απρίλιος 17, 2018. 20:42

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, βρίσκεται στο Βελιγράδι για να σηματοδοτήσει τη δέκατη επέτειο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τα Βαλκάνια, αλλά κατά την επίσκεψή του θα συναντηθεί με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτα Ντάτσιτς.



 Ο Ντιμίτροφ, σε συνέντευξή του στη σερβική τηλέόραση «Η1» δήλωσε ότι δεν θα απαντήσει στον Ντάτσιτς για τη δήλωσή του ότι η Σερβία δεν έπρεπε να αναγνωρίσει την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία ως ‘Μακεδονία’.


«Δεν νομίζω ότι τέτοιες δηλώσεις μας βοηθούν. Είμαστε υπουργοί δύο χωρών, εκπροσωπούμε δύο συνδεδεμένους λαούς. Έχουμε μια κοινή ιστορία στη Γιουγκοσλαβία, ελπίζω και σε ένα μακρινό μέλλον θα είμαστε μαζί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά κάποιο τρόπο, τίποτε δεν μπορεί να καταστρέψει την εγγύτητά μας. Ωστόσο, εξαρτάται από εμάς αν θα υπάρξουν χτυπήματα και σπασμωδικά περιστατικά ή θα συμπεριφερόμαστε σαν αδέλφια», δήλωσε ο Ντιμίτροφ.


Απαντώντας σε ερώτηση για το Κοσσυφοπέδιο, ο Ντιμίτροφ δήλωσε ότι η χώρα του δεν μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη διαμάχη μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.


«Μοιραζόμαστε τα σύνορα και είναι προς το συμφέρον μας να λυθεί αυτό το πρόβλημα με τον καλύτερο τρόπο και για τις δύο πλευρές, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στις Βρυξέλλες. Έχουμε αρκετά προβλήματα και δεν θα θέλαμε να βλάψουμε αυτήν τη δυναμική», είπε ο Ντιμίτροφ.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr