Συρία: Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν από αεροδρόμια και βάσεις



Απρίλιος 11, 2018. 22:23

Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία έχουν απομακρυνθεί από τα κύρια αεροδρόμια και τις στρατιωτικές  αεροπορικές βάσεις για την πιθανότητα αεροπορικών χτυπημάτων από τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Μεσόγειο.



Αυτό αναφέρει  το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- ένα παρατηρητήριο πολέμου που έχει έδρα το Λονδίνο.


Η προειδοποίηση προήλθε από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε την Κυριακή ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι  θα έρθουν στη Συρία μετά από την εικαζόμενη επίθεση με χημικά όπλα.


 Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι «οι έξυπνοι πύραυλοι’ των ΗΠΑ θα πρέπει να κατευθύνονται σε τρομοκράτες και όχι στη συριακή κυβέρνηση, σχολιάζοντας την προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ.


«Δεν πρέπει να κατευθύνονται  προς μια νόμιμη κυβέρνηση που αγωνίζεται με τη διεθνή τρομοκρατία στην επικράτειά της εδώ και αρκετά χρόνια», ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου.


 Η ίδια πρόσθεσε ότι μια πιθανή αμερικανική πυραυλική επίθεση θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια καταστροφής των αποδείξεων για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην συριακή πόλη Δούμα.


(Στοιχεία από Reuters Agency)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr