Σκόπια: Ο Νίκολα Ντιμίτροφ ενημερώνει τους ηγέτες των κομμάτων – ενδέχεται συνάντηση Ζάεφ – Τσίπρα


 «Ο Ντιμίτροφ με ξεχωριτές συναντήσεις θα ενημερώσει του ηγέτες των κομμάτων για τις συνομιλίες για το όνομα»

Απρίλιος 2, 2018. 20:16

Σκόπια.
Οι επικεφαλής των διπλωματών Σκοπίων και Ελλάδας, Ντιμίτροφ και Κοτζιάς, αποφάσισαν να ενημερώσουν ξεχωριστά τους πρωθυπουργούς και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα των συναντήσεων στη Βιέννη με τον Νίμιτς.

Παρά του ότι αναμένονταν ο Ντιμίτροφ να προβεί σε αυτή τη διαδικασία συνολικά, αποφάσισε να ακολουθήσει την πρακτική των ξεχωριστών συναντήσεων.


Σήμερα, ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν αισιόδοξος μετά τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων στη Βιέννη και ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση στη διαμάχη.


«Ενημερώθηκα στη συνάντηση μιας ώρας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ και γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες. Χαίρομαι που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός. Είμαι ακόμη πιο αισιόδοξος μετά τη συνάντηση Ντιμίτροφ – Κοτζιά στη Βιέννη υπό την ηγεσία του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.


Ο Ντιμίτροφ συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι και σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησαν οι συναντήσεις με τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μίτσκοσκι και τον πρόεδρο Ιβάνοφ.


 Παρόμοια ατζέντα ήταν αυτή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Αντί η ενημέρωση να γίνει στο υπουργείο Εξωτερικών, θα συναντηθεί με τους  αρχηγούς των κομμάτων στις έδρες τους. 

Σήμερα συναντήθηκε  με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον ηγέτη του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και αύριο προβλέπονται συνομιλίες με την ηγέτιδα του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος της Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.


Τελευταίος παραμένει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να δεχθεί τον Κοτζιά και ζήτησε να ενημερωθεί προσωπικά από τον πρωθυπουργό.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα ο Κοτζιάς θα επισκεφθεί εκ νέου τα Σκόπια και μετά από τις συνομιλίες της Βιέννης δεν απέκλεισε επόμενη συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών των Σκοπίων και της Ελλάδας, Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα σύντομα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για αυτήν.


( Στοιχεία από 24.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr