Η γερμανική κυβέρνηση επικρίνει τη σύνοδο κορυφής της Άγκυρας



Απρίλιος 4, 2018. 18:42 - Deutsche Welle


Ισχυρή κριτική εκφράσθηκε από το Βερολίνο για τη σύνοδο κορυφής του Τούρκου προέδρου Ερντογάν με τους ομολόγους του, Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο του Ιράν, Ροχανί.



«Σύνοδος Κορυφής για τον Πόλεμο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Νίλς Άνεν.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα τρία μέρη δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση πολιτικής λύσης.

Την Τετάρτη (04/04) ο πρόεδρος Ερντογάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί αναμένεται να συζητήσουν στη σύνοδο κορυφής της Άγκυρας τις περαιτέρω ενέργειες στη Συρία.


Η ανθρωπιστική κατάσταση, οι προσπάθειες για ένα νέο σύνταγμα και οι περιοχές που εξαιρούνται από τη σύγκρουση είναι τα κύρια θέματα των συνομιλιών.


Πρίν από τη σύνοδο κορυφής των τριών προέδρων, της Τουρκίας, του Ιράν και της Ρωσίας, ο πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τον Ροχανί, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει ότι «είμαστε της άποψης ότι θέλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μια πολιτική λύση στη Συρία».


Ο πρόεδρος του Ιράν είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη Συρία και ότι το μέλλον της είναι μόνο μέσα από ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές.


Η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά της σύγκρουσης στη Συρία.  Η Άγκυρα υποστηρίζει τους αντάρτες, ενώ η Μόσχα, όπως και ο πρόεδρος  του Ιράν, τον Μπασάρ αλ Άσαντ.


Η επιρροή αυτών των τριών χωρών είναι πιθανό να αυξηθεί στη Συρία, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την ταχεία λήξη της αποστολής στη Συρία, σημειώνει η ‘Φωνή της Γερμανίας’.


(Στοιχεία από dw.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr