Τουρκία: Ρώσοι ειδικοί θα ερευνήσουν τα τουρκικά θέρετρα για λοιμώδη νοσήματα


«Ειδικοί της ‘Ροσπροτρεμπνάντζορ’ θα ελέγξουν την ασφάλεια των τουρκικών θέρετρων τον Μάιο»K

Απρίλιος 18, 2018. 22:46

Ρώσοι ειδικοί της 'Ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την εποπτεία της προστασίας και της ευημερίας των καταναλωτών',  θα μεταβούν στην Τουρκία το Μάιο, για να ελέγξουν την ασφάλεια των τουρκικών θέρετρων, όπου εντοπίστηκε  επιδημία του ιού Κοξάκι το περασμένο έτος.


«Οι εργαζόμενοι του ‘Ροσπροτρεμπνάντζορ’ θα ταξιδεύσουν το Μάιο στην Τουρκία, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη της κατάστασης του περασμένου έτους», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο  τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Υγείας.


Η έρευνα θα γίνει κατόπιν συμφωνίας μεταξύ του ρωσικού κρατικού οργανισμού και του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων στη χώρα, θέτοντας σε κίνδυνο τους Ρώσους πολίτες.


Επιπρόσθετα, οι Ρώσοι ειδικοί  έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για την πρόληψη της επιδημίας του πυρετού Ζικ και του άνθρακα στην Τουρκία.


Η Τουρκία πέρυσι- σημειώνει το δημοσίευμα- ήταν ο νούμερο ένα σταθμός των Ρώσων τουριστών. Ωστόσο, είχε αρνητικά αποτελέσματα όταν στα μέσα της θερινής περιόδου στα τουρκικά θέρετρα, κυρίως σε αυτά της Αττάλειας, άρχισε να εξαπλώνεται ο ιός Κοξάκι. 

Το νόσημα συνοδεύεται από πυρετό,  παρουσίαση εξανθημάτων, εντερικών προβλημάτων. Ο ιός βασικά μολύνει τα μικρά παιδιά όταν έρχονται σε επαφή με νερό, τρόφιμα, μέσω βρώμικων παιχνιδιών και χεριών, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Τουρκία περιμένει 40 εκατομμύρια τουρίστες και 30 δις δολάρια έσοδα, γράφει το σημερινό ρωσικό δημοσίευμα

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr