Στόλτενμπεργκ: Μόνο τα Σκόπια και το ΝΑΤΟ μπορούν να αποφασίσουν για την ένταξη- όχι η Ρωσία



Απρίλιος 27, 2018. 19:47


«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σήμερα δήλωσε  ότι μόνο η Fyrom και τα 29 μέλη της Συμμαχίας μπορούν να αποφασίσουν για την ένταξη της χώρας και κανείς άλλος δεν έχει λόγο στη διαδικασία».

 
Πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρώσου πρέσβη στα Σκόπια ότι η χώρα θα γίνει  ένας «νόμιμος στόχος» σε περίπτωση  σύγκρουσης, αν ενταχθεί στη Συμμαχία, απάντησε:


«Η όλη ιδέα, ότι η Ρωσία δεν θα δεχθεί ορισμένες χώρες να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, είναι μια ιδέα  των σφαιρών επιρροής, όπου οι μεγάλες δυνάμεις ελέγχουν τα μικρότερα κράτη και αυτό είναι σε αντίθεση με ό, τι υποστηρίζει η Συμμαχία».


Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για τη διαφωνία του ονόματος και τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η πρόσκληση του 2008 για ένταξη της πΓΔΜ στη Συμμαχία.


(Στοιχεία από τη σκοπιανή ‘ТАТКОВИНА’)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr