Αντιδράσεις Κοσσυφοπεδίου στις δηλώσεις Ερντογάν



Απρίλιος 1, 2018. 22:29

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και αρχηγός της Κοινωνικής Πρωτοβουλίας, Φατμίρ Λιμάι, αναφερόμενος στις δηλώσεις  του προέδρου  της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να απειλήσει την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, εκτός από τους πολίτες του.



«Το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και το καθήκον είναι η υπεράσπιση της πατρίδας. Σεβόμαστε τη φιλία που δείχνουν οι φιλικές χώρες, είμαστε όμως αποφασισμένοι να το διαφυλάξουμε αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε υποτελείς ενός άλλου κράτους.

https://www.echedoros-a.gr/2018/03/blog-post_821.html Το μήνυμά μου είναι ότι κανείς και τίποτε δεν μπορεί να απειλήσει την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, εκτός από το λαό. Κανένα κράτος, κανένας ηγέτης δεν μπορεί να καθορίσει ποιος πρέπει να είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης στο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Λιμάι από το Πρίζρεν.


Αρνητικές αντιδράσεις προς τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου εκφράσθηκαν και από άλλους πολιτικούς αλλά και αρθρογράφους των μέσων ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου.

(Στοιχεία από sitel.com. mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr