Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Η Αυστρία δεν θα επιτρέψει Τούρκους πολιτικούς στη χώρα κατά την προεκλογική περίοδο


«Η Αυστρία δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει πολιτικούς από την Τουρκία θα διεξάγουν στη χώρα προεκλογική εκστρατεία»

Απρίλιος 20, 2018. 22:18

Ο αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, δήλωσε ότι η Αυστρία  θεωρεί ανεπιθύμητους  τους Τούρκους πολιτικούς που προτίθενται να προβούν σε προεκλογικές ομιλίες σε ομοεθνείς τους  στη χώρα.«Αν η Τουρκία προγραμματίσει και πάλι να οργανώσει παρόμοιες ομιλίες, αυτή τη φορά μπορώ να πω μόνο ένα πράγμα: τέτοια γεγονότα είναι ανεπιθύμητα και δεν θα τα επιτρέψουμε» είπε ο Καγκελάριος, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.


 Ο Κουρτς πρόσθεσε ότι η τουρκική κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του Ερντογάν, προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσει τη τουρκική διασπορά στην Ευρώπη για δικούς του σκοπούς.


«Αυτό αντικατοπτρίζεται στη διεξαγωγή των προεκλογικών εκστρατειών του Ερντογάν και των συντρόφων του. Εγώ, ως καγκελάριος, θα το αποτρέψω», είπε.


Πέρυσι, η Αυστρία είχε υιοθετήσει μια σειρά από τροποποιήσεις του νόμου για τις πολιτικές συγκεντρώσεις, σύμφωνα με τον οποίο οι αυστριακές αρχές μπορούν να απαγορεύουν στο αυστριακό έδαφος προεκλογικές εκστρατείες άλλων χωρών, εφόσον αυτές εξυπηρετούν αποκλειστικά πολιτικά τους συμφέροντα που ενδέχεται να βλάψουν τα συμφέροντα της Αυστρίας.


Η Τουρκία έχει αναγγείλει εκλογές στις 24 Ιουνίου 2018.


(Στοιχεία από tass.ru)


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr