Ο Βούτσιτς απαντά στον Θάτσι: Η Σερβία ασκεί πολιτική ειρήνης και όχι αυτήν των όπλων



Απρίλιος 9, 2018. 21:34

Η Σερβία ασκεί πολιτική ειρήνης και δεν ασχολείται με την πολιτική των όπλων, δήλωσε ο πρόεδρος  Αλεξάνταρ Βούτσιτς, απαντώντας στις απειλές του Χασίμ Θάτσι.



«Δεν  μου αρέσει να ασχολούμαι με τα όπλα όπως ο Θάτσι,  αλλά αν θέλει ας το κάνει. Ωστόσο, τη Σερβία δεν την κατέστρεψαν τα τουφέκια (τους) αλλά κάποια αεροσκάφη (του ΝΑΤΟ). Η κοινωνία μας ακολουθεί την πολιτική ειρήνης», είπε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο Μόσταρ.


Νωρίτερα, ο Χασίμ Θάτσι από το Κοσσυφοπέδιο είχε δηλώσει ότι θα απαντήσει στις εικαζόμενες απειλές από τη Σερβία «με τα όπλα όπως πριν από 19 χρόνια».


Ο Βούτσιτς πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να διαβαστούν προσεκτικά οι δηλώσεις του Θάτσι που λέει ότι πριν από 19 χρόνια τα σύνορα των δύο αλβανικών χωρών αφαιρέθηκαν για πάντα.


«Είναι απαραίτητο να ρωτήσουμε από την διεθνή κοινότητα αυτό που σκέφτονται για αυτό και εάν η Σερβία επιτέθηκε το 1999», είπε ο πρόεδρος Βούτσιτς.


«Όσο για μένα, δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με πολέμους και όπλα, όπως αρέσει του Θάτσι. Αλλά πρέπει να ξέρει ότι δεν ήταν τα τουφέκια του, αλλά τα αεροπλάνα κάποιου άλλου που κατάστρεψαν τη Σερβία», είπε ο Βούτσιτς, σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση.


(Στοιχεία από rts.rs)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr