Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Τουρκία: Ο Γιλντιρίμ αντέδρασε στην πρόταση της ΚΣΣΕ για αναβολή των εκλογώνΑπρίλιος 25, 2018. 12:28

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ,  ο οποίος επισκέπτεται την Ισπανία, δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε ζητήματα της χώρας,  αφού η διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την Τουρκία.


Νωρίτερα, η επιτροπή παρακολούθησης της ΚΣΣΕ εξέφρασε την ανησυχία της για την ανακοίνωση της διεξαγωγής εκλογών στην Τουρκία και συνέστησε τις αρχές να την αναβάλουν.


Σύμφωνα με την επιτροπή παρακολούθησης της  ΚΣΣΕ «η νομιμότητα των ίδιων των εκλογών τίθεται σε κίνδυνο, αφού η χώρα έχει τεθεί σε παρατεταμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης».


Ο Γιλντιρίμ σημείωσε ότι η ΚΣΣΕ «πρέπει να ασχολείται με τα δικά της θέματα και όχι με θέματα που αφορούν την Τουρκία».


Σύμφωνα με τον ίδιο, "η δημοκρατία  έχει πραγματοποιήσει πολλές δημοσκοπήσεις, όλες διαφανείς και δημοκρατικές και με υψηλό ενδιαφέρον  των ερωτηθέντων".(Στοιχεία από Rusya Moskova Haber)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr