Ζόραν Ζάεφ: Πιθανή λύση στο όνομα με το άνοιγμα του Συντάγματος για ένταξη στην ΕΕ




Απρίλιος 29, 2018. 22:46

Σκόπια.

«Υπάρχει η πιθανότητα να ανοίξει το Σύνταγμα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να βρεθεί λύση για τον τερματισμό της διαμάχης που έχει η Ελλάδα  εδώ και δεκαετίες με τη ‘Μακεδονία’», γράφει η σκοπιανή Άλφα TV.



Αυτό σημαίνει, συνεχίζει το δημοσίευμα, ότι η κυβέρνηση Ζάεφ έχει αποδεχθεί όλες τις ελληνικές απαιτήσεις για μια συμβιβαστική λύση.


Στην τελευταία συνέντευξή του στο ‘Ράντιο Σλόμποντνα Ευρώπα’, ο Ζάεφ είπε ότι, ίσως, η τελική λύση θα συνδεθεί με την ψηφοφορία στην χώρα, των πολιτών, εκφράζοντας την θέληση τους για την ΕΕ.


Το άρθρο 49 του συντάγματος των Σκοπίων, αναφέρει για τους ομοεθνείς στις γειτονικές χώρες, μεριμνά για αυτούς  και τους ενισχύει πολιτιστικά ,οικονομικά


Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ σημαντικό για τη λήψη αποφάσεων, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξεύρεση της λύσης, είπε ο πρωθυπουργός.


«Ωστόσο, θα έπρεπε να είμαστε δημιουργικοί στην εξεύρεση λύσης που θα ανταποκρινόταν στις ελάχιστες ανάγκες και των δύο πλευρών. Παρόλο που η ΕΕ πέρυσι παρουσίασε μια πρόβλεψη για το 2025- ότι δεν θα έχει εισόδους νέων μελών- ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί πολύ νωρίτερα και μπορεί να ξεπεράσουμε το Μαυροβούνιο και τη Σερβία που ανοίγουν νέα κεφάλαια», σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από alfa.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr