Τζίμι Κάρτερ: Με οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας απειλείται η παγκόσμια ειρήνη



Απρίλιος 12, 2018. 12:37

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, προειδοποίησε τη διαχείριση του Ντόναλντ Τραμπ για τις συνέπειες οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας, της Ρωσίας  αλλά και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, με το ενδεχόμενο η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου που θα απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, γράφει κρατική συριακή ιστοσελίδα.



«Εύχομαι στην αμερικανική κυβέρνηση να μην υπερβάλλει στις ενέργειές της, ούτε να αυξάνει τις προκλήσεις  της προς τη Ρωσία, τη Συρία και την Πιονγιάνγκ και να κρατήσει σε ασφάλεια τη χώρα μας», ανέφερε ο Κάρτερ στο Associated Press.


Ο Κάρτερ πιστεύει ότι «κάθε στρατιωτική αντιπαράθεση όσο και μικρή και αν φαίνεται, θα μπορούσε να βγει τελικά εκτός ελέγχου» και εξέφρασε την ελπίδα του να συνειδητοποιήσει τόσο ο Τραμπ όσο και οι άλλοι πρόεδροι ότι οποιαδήποτε ανταλλαγή πυρηνικών επιθέσεων  μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της ανθρωπότητας.


Ο Κάρτερ επεσήμανε ότι η Διοίκηση και οι αποφάσεις του Τραμπ επικρίνονται από διάφορες πλευρές και ότι πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι εσφαλμένα  εκλέχθηκε ο Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ.


Ο Τραμπ σκόπιμα ξεκίνησε με απειλές ενδεχόμενης επίθεσης εναντίον της Συρίας με τη χρήση «σύγχρονων και έξυπνων πυραύλων», ενώ την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι «τα αμερικανικά έξυπνα όπλα θα πρέπει να κατευθύνονται στους τρομοκράτες που επί χρόνια καταπολεμά η κυβέρνηση της Συρίας».


(Στοιχεία από ortas.gov.sy)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr