Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Αλβανία: Κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης κατά του Ράμα- έκλεισαν δρόμους στα ΤίραναΑπρίλιος 5, 2018. 20:52

Η αντιπολίτευση της Αλβανίας, πραγματοποίησε σήμερα επί δύο ώρες διαμαρτυρίες σε τέσσερις οδικούς άξονες που οδηγούν στα Τίρανα, κλείνοντας την κυκλοφορία.Η κινητοποίηση της αντιπολίτευσης άρχισε στις 10 το πρωί και κράτησε μέχρι τις 12.
Στη διάρκεια των διαμαρτυριών έγιναν μικροεπεισόδια καθώς οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. 


Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος,  Λουλζίμ Μπάσα, στην ομιλία του ζήτησε την  κατάργηση των διοδίων στις εθνικές οδούς και του ΦΠΑ στις μικρές επιχειρήσεις.


Επίσης, η πρόεδρος του ‘Σοσιαλιστική Κινήματος για Ενσωμάτωση’, Μόνικα Κρουεμάδι που βρίσκονταν στην κινητοποίηση στην πόλη Ελμπασάν δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχισθούν μέχρι την  παραίτηση του Ράμα.


Η αμερικανική πρεσβεία


Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα με αφορμή τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις περιοχές των κινητοποιήσεων για την ασφάλειά τους.
(Στοιχεία από shqiptarja.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr