Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Για πρώτη φορά το Φως της Αναστάσεως στα Σκόπια θα ληφθεί από τη Βουλγαρία«Για πρώτη φορά η Βουλγαρία δίνει στη ‘Μακεδονία’ το Άγιο Φως»


Απρίλιος 2, 2018. 22:23

Σόφια.
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Ορθόδοξη Εκκλησία των Σκοπίων θα λάβει το Άγιο Φως  και αυτό θα γίνει με τη βοήθεια της Βουλγαρίας, σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα, το οποίο προσθέτει ότι το Φως της Αναστάσεως θα παραδοθεί στο Αεροδρόμιο των Σκοπίων, όπου θα φθάσει ελικόπτερο από τη Βουλγαρία το Μεγάλο Σάββατο στις 19:30.


Το Άγιο Φως θα παραλάβει από την Εκκλησία της Βουλγαρίας ο μητροπολίτης Ιλαρίων της Σκοπιανής Εκκλησίας που εστάλη προσωπικά από τον Αρχιεπίσκοπο της μη αναγνωρισμένης σκοπιανής εκκλησίας, Στέφανο.

 Από το αεροδρόμιο των Σκοπίων θα διανεμηθεί σε όλες τις μητροπόλεις και εκκλησίες της χώρας.


Για πρώτη φορά Βούλγαρος κληρικός έφερε το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ στη Βουλγαρία, το 2005 και έκτοτε υπάρχει βουλγαρική αντιπροσωπεία για το σκοπό αυτόν.


Φέτος, ο Βούλγαρος μητροπολίτης Αντώνιος θα πετάξει στην Ιερουσαλήμ στις 7 Απριλίου νωρίς το πρωί με το κυβερνητικό αεροσκάφος Falcon, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.


(Στοιχεία από vesti.bg)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr