Συνάντηση Αλμπίν Κούρτι με Έντι Ράμα στα Τίρανα




« Συνάντηση Κούρτι με Ράμα- ο ηγέτης της Αυτοδιάθεσης υπέβαλε ένα αίτημα στον πρωθυπουργό »


Απρίλιος 4, 2018. 19:38


Πραγματοποιήθηκε στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα,  Διαβαλκανικό Συνέδριο υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο οποίο το Κοσσυφοπέδιο εκπροσωπήθηκε από τον Αλμπίν Κούρτι από την ‘Αυτοδιάθεση’ και του Φατμίρ Λιμάι από την ‘Πρωτοβουλία’.



Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κάλεσε με την ευκαιρία αυτή τις Βρυξέλλες να άρουν τις θεωρήσεις για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου.


 «Για μας τους Αλβανούς είναι σημαντικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση να κρατήσει το λόγο της και να άρει  τα εμπόδια στην κυκλοφορία όλων των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου και είμαι πεπεισμένος ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκοί Σοσιαλιστικού Κόμματος θα κρατήσει την ίδια στάση», είπε ο Ράμα, - σύμφωνα με το Top Channel.

Ο Αλμπίν Κούρτι, ζήτησε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να μεσολαβήσει στην αφαίρεση των διοδίων ‘Καλιμάς’ από εθνική οδό προς το Κοσσυφοπέδιο, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις Αλβανών των δύο πλευρών. 


«Ο φόρος επί της εθνικής οδού είναι ακριβός, οι Κοσοβάροι δεν είναι πλούσιοι. Είναι καλύτερα να διατηρηθούν οι κρατικοί φόροι», δήλωσε ο Κούρτι.


"Ο φόρος είναι ακριβός, οι Κοσοβάροι δεν είναι πλούσιοι. Είναι καλύτερα να συντηρείται  (η οδός) από το κράτος ", δήλωσε ο Κούρτι.


(Στοιχεία από insajderi.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr