«Ενώ οι Έλληνες μεταναστεύουν, οι Αλβανοί προτιμούν, ακόμη, την Ελλάδα»




Απρίλιος 3, 2018. 22:35

Όχι μόνο από την Αλβανία, αλλά και από την Ελλάδα ‘φεύγουν τα καλά μυαλά’ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που υπάρχει εδώ και χρόνια.  Όπως συμβαίνει στην Αλβανία, έτσι και στην Ελλάδα, οι γιατροί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της αναχώρησης.



Ο επικεφαλης του Ιατρικού  Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης – γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- δήλωσε ότι η οικονομική κρίση έχει βαθιές επιπτώσεις στην υγειονομική περίθαλψη με τους γιατρούς που έχουν μεταναστεύσει εξαιτίας της ανεργίας και της μείωσης των μισθών.


Ο Πατούλης ανέφερε ότι ο αριθμός των ανέργων γιατρών στην Ελλάδα έχει φθάσει το 28% και ότι κατά μέσο όρο 1500 γιατροί τα τελευταία 5 χρόνια έχουν ζητήσει έγγραφα για να εργασθούν στο εξωτερικό. «και αυτό είναι ρεκόρ», τόνισε.


Εν τω μεταξύ,  πολλοί Αλβανοί εξακολουθούν να προτιμούν την Ελλάδα σε σχέση με την Αλβανία, αλλά με το ίδιο πρόσχημα: την οικονομική κρίση – που είναι άλλων διαστάσεων στις δύο χώρες.


 Η επιστροφή των μεταναστών στην Αλβανία από το 2010 έως το 2013 ακολουθήθηκε με μια  ισάριθμη μετανάστευση στην Ελλάδα.


(Στοιχεία από tesheshi.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr