Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Ο ΥΠΑΜ Σερβίας προειδοποιεί το Κοσσυφοπέδιο: Ο στρατός μας είναι έτοιμος«Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας απειλεί το Κοσσυφοπέδιο: Έχουμε έτοιμο στρατό»

Απρίλιος 17, 2018. 21:00

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν, αντέδρασε στη δήλωση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι που αποκάλεσε ως ‘ανατολικές περιοχές του Κοσσυφοπεδίου την Κοιλάδα του Πρέσεβο- νότια Σερβία’.Ο Βουλίν είπε ότι όποιος προσπαθήσει να υπονομεύσει τη σταθερότητα στη Σερβία, θα αντιμετωπίσει τον στρατό και ότι «είμαστε αρκετά ισχυροί και πρόθυμοι να σταματήσουμε όποιον θα μπορούσε να απειλήσει την ειρήνη στην χώρα».


Ο Χαραντινάι στη διάρκεια εγκαινίων του έργου σύνδεσης της Πρίστινα με το Γκιλάν δήλωσε ότι ο δρόμος προβλέπεται να συνεχισθεί μέχρι το σημείο διέλευσης των συνόρων Δεούτ τε Μπαρδ που συνδέει το Κοσσυφοπέδιο με το Μπουγιάνοβατς του "ανατολικού Κοσσυφοπεδίου" (αποκαλώντας έτσι το νότιο τμήμα της Σερβίας).


Η χρήση του όρου ‘ανατολικό Κοσσυφοπέδιο’, πυροδότησε την αντίδραση των Σέρβων, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


Ο Σέρβος ΥΠΑΜ ζήτησε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να πούνε εάν οι δηλώσεις του Χαραντινάι είναι δικές του ή έχει την υποστήριξη κάποιου άλλου, υπονοώντας τις δυτικές χώρες.


(Στοιχεία από iliria.tv)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr