Τουρκία: «Φασίστες επιτέθηκαν στην κομμουνιστική νεολαία»




Απρίλιος 13, 2018. 22:12

Μια φασιστική ομάδα επιτέθηκε σε τρία μέλη της τουρκικής κομμουνιστικής νεολαίας (Türkiye Komunist Gençliği-TKG)  καθώς διάβαζαν ένα φυλλάδιο με αντι- ΝΑΤΟϊκό,  περιεχόμενο στο πανεπιστήμιο Χατζέτεπε της Άγκυρας.

Το περιστατικό έγινε στις 11 Απριλίου.
Η ιδιωτική ασφάλεια της Πανεπιστημιούπολης έφθασε στη σκηνή  και τη διάρκεια της επίθεσης έλαβε το μέρος των φασιστών. Στο μεταξύ, άλλα δύο μέλη της TKG δέχθηκαν επίθεση όταν πήγαιναν στα τμήματά τους και τραυματίσθηκαν.


Οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όταν άλλοι φοιτητές  συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν τα μέλη της  TKG δέχθηκαν επίσης επιθέσεις από τους φασίστες και την ιδιωτική ασφάλεια.


Λόγω της αντι-νατοϊκής εκστρατείας της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Τουρκίας, οι φασιστικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί σε πανεπιστημιουπόλεις σε διάφορες επαρχίες της Τουρκίας.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε στις 19 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου,  τους φοιτητές που είναι κατά του πολέμου στη Συρία, ως «κομμουνιστές προδότες».



(Στοιχεία από news.sol.org.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr