ΥΠΑΜ Σκοπίων: Ελλάδα και Ρωσία έχουν ίδια θέση για ένταξή μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ…


"Σεκερίνσκα: Η ελληνική θέση "ναι' στην ΕΕ της "Μακεδονίας", 'όχι' στο ΝΑΤΟ είναι σε συγχρονισμό με τη ρωσική"


Απρίλιος 21, 2018. 14:02

Σκόπια.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, περιμένει την αταλάντευτη υποστήριξη των ΗΠΑ για την ένταξη της χώρας  στο ΝΑΤΟ, παρά την εκκρεμή διαφορά με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι μόνο  ένα μέρος των πραγμάτων εξαρτάται από την πλευρά τους.


Σχολιάζοντας, μάλιστα, τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, ότι μέχρι τον Ιούνιο δεν θα καταλήξουν σε συμβιβασμό, η Σεκερίνσκα υπενθύμισε ότι η Ελλάδα δεν είναι το κύριο πρόβλημα για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αντίθετα, οι πιθανότητες είναι μεγάλες  για να εμποδίσει τη χώρα, στην ένταξη στο ΝΑΤΟ.


«Η θέση ‘ναι’ στην ΕΕ και ‘όχι’ στο ΝΑΤΟ, είναι θέση που υποστηρίζει η Ρωσία, δήλωσε η Σεκερίνσκα και πρόσθεσε ότι αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τον Ιούνιο θα δοθεί η ευκαιρία να αντιστραφεί η κατάσταση τον Ιούλιο, όταν θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας.


«Κάθε καθυστέρηση μπορεί να αλλάξει  την κατάσταση», είπε η Σεκερίνσκα, τονίζοντας ότι οι σημερινές συνθήκες είναι οι πλέον ευνοϊκές και η κατάσταση θα αλλάξει περαιτέρω, για παράδειγμα όταν θα διεξαχθούν εκλογές στις δύο χώρες.


Τα Σκόπια προσπαθούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ολοκληρωτικά και όχι όπως είναι η συνεταιριστική συμμετοχή της Σουηδίας.


Η Σεκερίνσκα αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα γίνει στις 26 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου και στο πλαίσιο  της οποίας  θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Ματίς.


Το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το πρώτο υπουργού Άμυνας της χώρας από το 2012. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε μια πολύ σημαντική περίοδο για τη χώρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.


(Στοιχεία από ТАТКОВИНА’)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr