«Δεν υπήρξε τουρκική παρέμβαση στη βραχονησίδα, η ελληνική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει»



«Δεν υπάρχει καμία τουρκική παρέμβαση στη βραχονησίδα, η ελληνική σημαία εξακολουθεί να κυματίζει»


Απρίλιος 16, 2018. 19:21- Sputnik


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, δήλωσε ότι αφαιρέθηκε από την τουρκική ακτοφυλακή σε  μια βραχονησίδα στο Αιγαίο  η ελληνική σημαία, εντούτοις ο δήμαρχος του παρακείμενου νησιού ανακοίνωσε ότι η σημαία συνεχίζει να κυματίζει στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.


Μάλιστα, τονίζει το ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ στην τουρκική γλώσσα, ότι ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εισβολή Τούρκων στην ελληνική επικράτεια.


Το δημοσίευμα επικαλείται την ελληνική εφημερίδα ‘Καθημερινή’(Kathimerini English Edition) στην οποία μίλησε ο δήμαρχος των Φούρνων, Γιάννης Μαρούσης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η ελληνική σημαία κυματίζει στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.


Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας και τα κεντρικά γραφεία του Ναυτικού δεν μπορούσε  να επιβεβαιώσει την ενημέρωση που έλαβε για τουρκική παραβίαση της ελληνικής επικράτειας.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η περιγραφή του Γιλντιρίμ ήταν προκλητική και αξίζει απόλυτα να καταδικασθεί τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ‘γκρίζες ζώνες’ και ότι δεν δέχεται θεωρίες για την εδαφική ακεραιότητα και δεν θα επιτρέψει αμφισβήτηση της κυριαρχίας  της.


Η Άγκυρα θεωρεί ότι η κυριαρχία και το καθεστώς στους Φούρνους (Hurşit- η παρένθεση στο κείμενο), στο Αιγαίο είναι αμφιλεγόμενη, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
(Στοιχεία από tr.sputniknews.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr