Ο Ζάεφ ελπίζει σε μια γρήγορη λύση στη διαφωνία του ονόματος



«Ο Ζάεφ ελπίζει σε γρήγορη λύση για τη διαφωνία του ονόματος», γράφει το δημοσίευμα


Απρίλιος 17, 2018. 21:49


Σκόπια.


Ο πρωθυπουργός , Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι ελπίζει σε μια γρήγορη λύση στη διαφωνία του ονόματος που έχει η χώρα με την Ελλάδα και τόνισε ότι πιστεύει ότι σημειωθεί πρόοδος σε αυτήν την διαδικασία.



Σε συνέντευξη Τύπου  μετά τη δημοσίευση της έκθεσης προόδου κατά την οποία τα Σκόπια έλαβαν σαφή σύσταση, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, είπε ότι ο Επίτροπος της ΕΕ Γιόχανες Χαν, αλλά, και οι πολίτες είναι καλά ενημερωμένοι ότι υπάρχει πραγματική πρόοδος σε αυτήν τη διαδικασία και ότι είναι διαφορετική  από ποτέ άλλοτε.


«Μας δίνει μια ισχυρή επιθυμία, θέληση , αισιοδοξία να συνεχίσουμε τις προσεχείς εβδομάδες που βρίσκονται μπροστά μας, είπε ο Ζάεφ, προσθέτοντας  ότι θα μπορούσε να είναι αυτές δύο εβδομάδες ή έξι εβδομάδες, αλλά, θα καταβληθούν προσπάθειες για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο, όταν θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με την ημερομηνία των διαπραγματεύσεων».


«Γνωρίζουμε», επεσήμανε, «ότι είναι πολύ σημαντικό να λυθεί αυτό το ζήτημα, το οποίο ίσως είναι το τελευταίο ανοιχτό διμερές ζήτημα που έχει η χώρα, φροντίζοντας ασφαλώς», όπως είπε, « για αξιοπρέπεια και ταυτότητα».


(Στοιχεία από sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr