Βουκ Γέρεμιτς: Ο πρόεδρος της Σερβίας πρόσφερε ανταλλαγή εδαφών με το Κοσσυφοπέδιο



Απρίλιος 11, 2018. 18:03

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πρότεινε ανταλλαγή εδαφών στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.


Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς.



Σε συνεδρίαση του Λαϊκού Κόμματος, του οποίου είναι πρόεδρος, ο Γέρεμιτς δήλωσε ότι ο Σέρβος πρόεδρος έχει προσφέρει τη Νότια Σερβία σε αντάλλαγμα με το βόρειο Κοσσυφοπέδιο, αλλά δεν έγινε δεκτή η πρόταση αυτή από τη διεθνή κοινότητα.


Ο Γέρεμιτς απέρριψε επικρίσεις ότι η Σερβία έκανε λάθη πριν από δέκα χρόνια, όταν ήταν ο ίδιος επικεφαλής της Σερβικής Διπλωματίας.


Το μεγαλύτερο λάθος, κατά τη γνώμη του, έγινε το 1998-1999, όταν εξαιτίας της τότε κυβερνητικής πολιτικής ακολούθησε η βομβιστική επίθεση και αργότερα η σερβική αποχώρηση από το Κοσσυφοπέδιο.


«Το Βελιγράδι έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις της συμφωνίας των Βρυξελλών, αλλά σε αντάλλαγμα δεν έχει κερδίσει τίποτε, εκτός από την υπόσχεση μιας πολύ αδύναμης ένωσης, η οποία δεν έχει εφαρμοσθεί», είπε ο Γέρεμιτς.


Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι εγκληματίες που έχουν αντικαταστήσει το κράτος στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, επεκτείνουν την επιρροή τους σε άλλα μέρη της Σερβίας».


(Στοιχεία από top-channel.tv)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr