Κουρδικό δημοσίευμα: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην ειρήνη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας


 

Απρίλιος 8, 2018. 21:29

 

 «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία και ότι πρέπει τα προβλήματα να επιλυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε στενά τη συμπεριφορά των γειτόνων μας», γράφει κουρδικό δημοσίευμα.

 

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό, Der Spiegel,  ο Κοτζιάς μίλησε  για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη διάρκεια της συνέντευξής του.



Εξάλλου, ο  Έλληνας υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η Ελλάδα  σε επικείμενο πόλεμο με τη Τουρκία έχει  στείλει σε παραμεθόριες περιοχές επτά χιλιάδες  στρατιώτες τόσο στα ελληνικά νησιά όσο  και στα σύνορα ξηράς με την Τουρκία, προετοιμαζόμενη η χώρα για έναν πιθανό πόλεμο.


Ο Κοτζιάς-γράφει το δημοσίευμα- είπε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την ειρηνική συνύπαρξη. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λαμβάνουμε υπόψη τη στάση κάθε γείτονά μας για να λύσουμε τα προβλήματα. Όλοι οι γείτονες όπως και οι καλές οικογένειες έχουν προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά βάσει του διεθνούς δικαίου. Το να ανταποκριθούμε στους φίλους Τούρκους να λύσουμε τα προβλήματα  με τη διπλωματία και όχι στρατιωτικά δεν είναι αδυναμία. Είναι μια συμπεριφορά ευθύνης που αποκαλύπτει τη δύναμη των χαρακτήρων μας και των δυνατοτήτων μας».


Επιπρόσθετα ο Κοτζιάς πρόσθεσε ότι η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους και την τεχνική υποδομή της Τουρκίας, αλλά αναφερόμενος στην απόκτηση επιθετικών και αμυντικών όπλων δήλωσε ότι ‘σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, ενισχύουμε την άμυνά μας. Έχουμε άριστο προσωπικό και όπλα. Έχουμε 6 γερμανικά υποβρύχια, ένα ακμαίο δυναμικό στις θάλασσες. Η Τουρκία επενδύει σε μεγάλα έργα, όπως αεροπλανοφόρα, αλλά η Ελλάδα έχει 2.000 νησιά’, είπε.


(Στοιχεία από .basnews.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr