Κοσσυφοπέδιο: Ο πρωθυπουργός επικρίνει τις Βρυξέλλες και ζητά ένωση με την Αλβανία



Απρίλιος 9, 2018. 18:13

Πρίστινα.

 Ο πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι  δήλωσε ότι οι νέοι του Κοσόβου έχουν ασαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι του Κοσσυφοπεδίου – γιατί έχουν αφήσει το Κοσσυφοπέδιο στην απομόνωση, διαχωρίζοντας τους Αλβανούς.



Στο συνέδριο με θέμα «Skenarët e finales së madhe ndërmjet Kosovës dhe Serbisë»/ Σενάρια του μεγάλου τελικού μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, ο πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι ήταν ρητός στα αιτήματα και τις επικρίσεις του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Είπε, ότι το Κοσσυφοπέδιο παραμελείται από τις Βρυξέλλες και οι νέοι δεν καταλαβαίνουν γιατί υπάρχει αυτή η στάση έναντι του Κοσσυφοπεδίου.


Οι νέοι ρωτούν αφού είμαστε έτσι, γιατί να μην ενωθούμε με την Αλβανία. Γιατί μας άφησε η Ευρώπη σε απομόνωση; Τι κάναμε στις Βρυξέλλες; Γιατί όλοι γύρω μας είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν ( και όχι εμείς); είπε ο Χαραντινάι.


«Οι Βρυξέλλες πρέπει να ακούσουν πολύ ανοικτά ότι είμαστε κουρασμένοι από αυτήν την κατάσταση με το Κοσσυφοπέδιο. Δεν μπορούμε να τους περιμένουμε για να γίνει κάτι και εδώ.  Ενώ εμείς καθυστερούμε , άλλοι εντάσσονται», είπε ο Χαραντινάι υπονοώντας γειτονικές χώρες.


(Στοιχεία από njekomb.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr